7030 Paks csárda utca 4
+36 30 160 6388
raklapbutorpaks@gmail.com

Referenciák

Köszönettel tartozunk a megrendelésekért és az együttműködésért!

A Paksi Rókalyuk Söröző számára készítettünk kültéri pihenőszékeket és asztalokat. Reméljük, hogy sokan élvezik majd a kényelmes raklap padokat.

A Vagamary Cukrászda számára készült raklapok itt tekinthetőek meg. Remek együttműködés volt!​

A Corzo Caffe Paksnak is rendkívüli padokat, ülőkéket és masszív asztalokat készítettünk. Köszönjük!

A Kölyökház Alapítvány részére készült házikót egy élmény volt elkészíteni. Segítőkész és rendes emberek fogadtak Szekszárdon. Köszönjük!​

Köszönettel tartozuk a Virág Panziónak a megrendelésért. Raklapból készült bútorokat készítettünk a számukra és különleges élmény volt együtt dolgozni velük!

Külön megtiszteltetés volt a Bosch felkérésére részt vennünk a Garden Expon, ahol elektromos kertészeti cikkeiket mutatták be. 

Raklapból bútort készíteni...Raklapból bútort készíteni igencsak pénztárcabarát ötlet, nem csoda, hogy sokan alkalmazzák. Használt raklapot már ezer forint alatt is lehet találni, persze tudni kell, hogy némi munka és tervezés azért lesz vele. 

Annak, aki nem veti meg a kétkezi munkát, nagy öröme lehet a raklapból készült bútorokban, hiszen szinte ezerféleképpen alakítható, illetve teljes mértékben ízlésre formálható a kivitelezés. 

Minden raklapbútornál kiemelten fontos a felület lecsiszolása a szálkák miatt esetlegesen bekövetkezendő balesetek megelőzésére. 

Onnantól pedig, hogy ez megvan, kell majd néhány szög, fúró és miegymás, hogy a raklapokat egymáshoz illeszthesd. 

Vannak azonban olyan, egyszerűen kivitelezhető ötletek, melyekhez elég mindössze egyetlen darab raklap. Képes összeállításunkban mutatjuk is a legstílusosabbakat.

Hangulatos és stílusos kerti bútor szett készíthető raklapból, ha pedig mintás matracokat raksz rá lenyűgöző lehet az eredmény!

A Laser Corner Budapest számára ülőkéket és üveglapos asztalokat készítettünk. Remekül néz ki, ha időd van látogasd meg őket! 

Raklap bútor készítés alapjai...

A raklapok mérete változatos, de általában a 120 x 80, 120 x 100 és a 80 x 60 cm-es mérettel lehet a leggyakrabban találkozni. Teherbírásuk 600 és 1500 kg között mozog, ami függ a keresztlécek számától és a raklap méretétől. A raklapok jellemzően fenyő- és nyírfából készülnek.

Az új raklapokért 2500 Ft-tot is elkérhetnek, de ha nem raklapok forgalmazásával foglalkozó cégnél vásárolsz, akkor lényegesen olcsóbban is beszerezhetőek. Menj el tüzépekhez, kérdezz rá építkezéseknél, esetleg nagyobb kereskedőknél. Lehet, hogy fillérekért odaadják, és örülnek, hogy van aki elviszi őket.

Ha egyedi raklap bútort szeretnél, akkor bizony fel kell tűrni az ingujjat. Sajnos nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik. Kövesd az alábbi lépéseket:

  • Raklap bútor tervezés
  • Méretre vágás
  • Csiszolás
  • Alapozás
  • Festés
  • Dekoráció