7030 Paks csárda utca 4
+36 30 160 6388
raklapbutorpaks@gmail.com

Napozó

Raklapból Kerti Napozó!

Sokan vagyunk akiknek építkezés után számtalan maradék anyag, göngyöleg pl. raklap csúfítja el az udvarát. Ezek egy része okosan felhasználásra kerülhet, míg másik részét el kell szállíttatnunk. Törekedj te is minél inkább az újrahasznosításra, készíts pl.megmaradt raklapokból napozóágyat! (A rusztikus raklapok felhasználása a lakberendezésben most egyébkét is nagy divat!)

Válasszunk ki 3 db minél simább felületű raklapot, melyet a durvától kezdve egyre nagyobb finomságú dörzspapírral alaposan csiszoljunk meg. Különösen az ülő részre ügyeljünk, nehogy szálka szúrás keserítse meg a relax pillanatokat. Alapos portalanítás után érdemes alapozóval átkenni a részeket, majd száradást követően erre vigyünk fel két réteg festéket.

Két raklapot a képen látható csukló pánttal több helyen is erősítsünk össze, ez lesz a napozóágy középső része, és felhajtható háttámlája.

A napozóágy alsó részét (amin a lábunk lesz majd) érdemes mobilan csak 2 kampóval hozzákapcsolni, így helyváltoztatás esetén nem kell mind a 3 súlyos részt egyszerre vonszolni.

A napozóágy háttámla része állítható lesz, ha a középső részhez mindkét oldalon egy-egy kis láncot rögzítünk, és ezt a támla tetején lévő kampóba akasztjuk. A lánc állításától, a hossztól  függ, milyen lesz a háttámla dőlésszöge.

Ha mindez kész, textilekkel, párnákkal komfortosítsuk. Jó barkácsolást!