7030 Paks csárda utca 4
+36 30 160 6388
raklapbutorpaks@gmail.com

Corso Caffe Paks

Corso Caffe Paks

Raklap bútor készítés alapjai

A raklapok mérete változatos, de általában a 120 x 80, 120 x 100 és a 80 x 60 cm-es mérettel lehet a leggyakrabban találkozni. Teherbírásuk 600 és 1500 kg között mozog, ami függ a keresztlécek számától és a raklap méretétől. A raklapok jellemzően fenyő- és nyírfából készülnek.

Az új raklapokért 2500 Ft-tot is elkérhetnek, de ha nem raklapok forgalmazásával foglalkozó cégnél vásárol, akkor lényegesen olcsóbban is beszerezhetőek. Menjen el tüzépekhez, kérdezzen rá építkezéseknél, esetleg nagyobb kereskedőknél. Lehet, hogy fillérekért odaadják, és örülnek, hogy van aki elviszi őket.

Ha egyedi raklap bútort szeretne, akkor bizony fel kell tűrni az ingujjat. Sajnos nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik. Kövesse az alábbi lépéseket: 

  1. Raklap bútor tervezés
  2. Méretre vágás
  3. Csiszolás
  4. Alapozás
  5. Festés
  6. Dekoráció

Pár szempontot tarson figyelembe. Ha ülőgarnitúrát tervez, akkor a magassága kb. 30 és 55 cm között legyen, a mélysége pedig kb. 60 cm. Ne felejtse el bele kalkulálni a szivacsok vagy párnák vastagságát sem. Étkező asztalnál vegye figyelembe a székek magasságát. Legyen 75 cm-es szabad tér az asztallap alatt. Dohányzó asztaloknál, tárolóknál pedig természetesen a rendelkezésre álló tér a legmeghatározóbb.

Készüljön fel arra, hogy a csiszolás, az alapozás és festés hosszadalmas folyamat. Figyeljen arra, hogy ne folyjon el a festék, csak vékony rétegekben dolgozzon. A dekoráció a legizgalmasabb rész. Itt lehet igazán kísérletezni: festhet mintákat, játszhat a felületekkel és textíliákkal. Igazítsa a lakás többi részéhez a raklap bútor kinézetét, de legyen egyedi is egyben.