7030 Paks csárda utca 4
+36 30 160 6388
raklapbutorpaks@gmail.com

Asztalok

Kültéri és beltéri asztalok!

Raklapból készült asztal ötletek

A raklap felhasználása kültéri bútorként évek óta nagyon divatos. Összegyűjtöttünk néhány igazán kreatív ötletet kültéri asztalokra! A raklap, mint alapanyag, nemcsak azért jó, mert költséghatékony, hanem mert ötletes és esztétikus darabokat is készíthetünk belőle.

Ha nem vagyunk ezermesterek, akkor ma már számos kivitelező vállalja, hogy elkészíti számunkra a kívánt formában, méretben és színben kerti bútorainkat. A raklapot először alaposan meg kell csiszolni, hogy eltávolítsuk róla a szálkás, egyenetlen felületeket. 

Ezután érdemes favédő szerrel kezelni, amely megvédi az időjárás káros hatásaitól, és a rovaroktól, gombáktól is. Ha szeretjük a natúr színeket, akkor hagyhatjuk a raklapot eredeti szépségében is, de ha a kertünk, stílusunk, hangulatunk megkívánja, akkor színezhetjük is. 

A páctól a lazúron keresztül a lakkig számtalan megoldás áll rendelkezésünkre.

Görgős dohányzóasztal 

Az alacsony asztalok a legegyszerűbb megoldások, hiszen gyakorlatilag semmi mást nem kell tenni egy raklappal, mint görgőket szerelni rá. Ha szeretnénk kicsit megbolondítani, akkor festhetjük színesre, és tehetünk rá egy üveglapot is.

Körömasztalok

A raklapból készült műköröm asztalok sokak kedvence, mivel kényelmes munkakörülményeket biztosít műkörmösök számára. A raklapok kreatív újrahasznosításával teljesen egyedi, ízléses bútorokat is készíthetünk. Tudjon meg többet a raklap bútor készítés alapjairól, és gyűjtsön ötleteket a tervezéshez.

Raklap bútor: rusztikus megjelenés

Ha rusztikus stílust szeretnénk adni otthonunknak, már elég lehet egy étkezőasztal, ami raklapból készült. Pácolt, de eredeti színében meghagyott raklap bútorok adják vissza legjobban a naturális külsőt, ezért nem csak színes változatuk népszerű, hanem a festetlen, fa színben meghagyott darabok is.

Pados asztalok

A raklap – eredeti funkciójának lejárta után – kiváló felhasználása, ha bútorokat készítenek belőle. Egyrészt újrahasznosítás történik, mely a környezetvédelem szempontjából is nagyon lényeges, másrészt pedig igazán dizájnos bútordarabok készülnek belőle, szinte minden korosztály számára.

Raklap bútor: íróasztal

Az íróasztalok itt tekinthetőek meg. A raklap – eredeti funkciójának lejárta után – kiváló felhasználása, ha bútorokat készítenek belőle. Egyrészt újrahasznosítás történik, mely a környezetvédelem szempontjából is nagyon lényeges, másrészt pedig igazán dizájnos bútordarabok készülnek belőle, szinte minden korosztály számára.